Written by Quality Suber on Març 23, 2016 in Sin categoría

El suro és utilitzat per a la fabricació d’una gran varietat de productes, però l’ús més clàssic i el més important des d’un punt de vista econòmic és el tapament de vins i altres begudes, i és que el tap de suro natural és el producte que actualment permet una major valorització de la matèria primera. A Catalunya, la indústria de taps per a vins i caves concentra més el 95 % de la facturació global del sector (210 M€/any), i el 5% restant el generen indústries orientades al món de la decoració i altres especialitats.
Pel que fa al pes específic de la indústria catalana en el sector del tapament, a escala mundial s’estima que el 10 % dels taps de vi i el 60 % dels taps de cava es fabriquen a Catalunya, i que el 50% de la producció catalana es dedica a l’exportació.
Es tracta d’una indústria centrada majoritàriament en la segona transformació (fabricació de tap a partir de pannes) i també en la finalització i comercialització de producte ja elaborat. El volum de fabricació pròpia s’estima en el 70% del volum total de ventes (2,7 milions de taps).
Pel que fa a nombre d’empreses i llocs de treball, actualment hi ha censades unes 50 empreses amb més de 1.000 llocs de treball directes a les comarques on es concentra la producció: la Selva, Gironès i Baix Empordà.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada