Written by Quality Suber on Desembre 5, 2017 in Sin categoría

Interessant article de Rosendo Castelló, president del Consorci Forestal de Catalunya i de Quality Suber, publicat al blog de Vila Viniteca el 24 d’octubre del 2017, en el que defensa la utilització del tap de suro en el tapament de les ampolles de vi.

Taps de suro, per què sí?

Per Rosendo Castelló

A ningú se li escaparà que aquest article és una resposta a l’article publicat el 12 de setembre del Sr. Carlos Delgado.

Si no hagués estat per Dom Pérignon qui, probablement, va ser el primer en fer el xampany en ampolles i que hauria substituït els taps de fusta amb estopes embegudes en oli pels taps de suro procedents de Catalunya, no existiria el negoci del vi tal i com l’entenem avui dia. Gràcies al tap de suro, els vins han esdevingut un producte de luxe amb molt de valor afegit que ha creat al seu voltant una important economia fixant llocs de treball al medi rural, creant un gran comerç i una colla de gent que viu darrere el vi escrivint, tastant i opinant sobre aquest producte.

L’objectiu de les línies següents és exposar la realitat i implicacions del sector surer dedicat principalment a la producció de taps de suro i contribuir a aclarir l’estigma que té el tap de suro respecte el problema d’aromes indesitjades al vi, així com les implicacions de consumir taps de suro i perquè no utilitzar taps de rosca o alternatius al suro.    Continua llegint

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada