El suro de Catalunya  és un suro criat, la lleva se sol fer als 14-15 anys. Les condicions de creixement, donen un suro dens  amb un major nombre d’annells (fet que el diferencia fàcilment). Les seves característiques físiques, el fan especialment interessant per la fabricació de taps de qualitat superior i molt apreciats per a tapar els grans vins de guarda. Suporten millor el pas del temps, permeten una transpiració del vi més lenta i homogènia en el temps, tenen un comportament més homogeni entre totes les ampolles del mateix lot i es trenquen menys en el moment de l’extracció i consum final del vi.

Aquestes característiques venen donades  pel fet que el suro es  produeix en boscos amb  alta densitat d’arbrat i en un clima rigorós. Fet que dóna com a resultat un suro criat (liege très serré), únic i de gran qualitat.

Suro Classe A

Suro de classes primera-sexta, és un suro atepeït, amb un gran rendiment, sense taca groga i amb poca presència de corc. El calibre és de 11-19 de línees, ideal per a la fabricació de tap natural i discs.

Suro Classe B Calibre

Suro adequat per picar manual ‘pedal’ o per especialitats, qualitats 1-5 d’acord a l’argot tradicional. Són pannes amb calibre a partir de 16 línees, amb major presència de corc. Inclou pannes de mitja marca amb taca groga, pannes amb verd accentuat, pannes amb esquenes, pannes amb formiga de ventre i pannes molt passades de torn

Suro de classe B Prim-Imperial

Suro adequat per especialitats, primera qualitat d’acord a l’argot del sector. Són pannes de suro prim o imperial, amb taca groga i amb un gra molt fi. Inclou també, pannes amb corc o pannes amb l’esquena esquerda i amb un gra molt fi.

Suro Cremat

Suro no apte per taps. La pela ha de ser d’un mínim de 7-8 anys per ser apte per diferents aplicacions.

Suro Pelagrí

Producte que s’obté de la primera pela de l’arbre. Apte per pessebres, trituració i nínxols de mercat en el segment de la decoració.

Suro Prim

Suro que, tot i no tenir el calibre mínim  per la indústria del tap natural, és llistat i amb la resta de caràcterístiques equivalents al suro de Classe A. Ideal per fer discs.

Suro rebuig

Producte que es destina a trituració per a la fabricació de tap conglomerat, panells, paper de suro, etc.